Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering bij IMC Weekendschool - VERVULD | We Know People

Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering bij IMC Weekendschool - VERVULD

Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering bij IMC Weekendschool - VERVULD

Amsterdam

NGO

We Know Executives

Wat houdt deze functie in?

De sollicitatietermijn voor deze positie is verstreken.

Belangrijkste opdracht van de Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering is om samenhang te brengen binnen en tussen de afdelingen en daarin een mensgerichte én procesgerichte aanpak te hanteren. 

Wat biedt deze baan je?

 • Onderdeel uitmaken van een organisatie met een prachtige maatschappelijke missie;
 • Je kunt impact maken en hebt eindverantwoordelijkheid; 
 • IMC Weekendschool verder uitbouwen in lijn met de strategische visie.

Hier herken jij jezelf in

 • Ervaren in het optimaliseren van processen en aansturen van diverse disciplines;
 • Besluitvaardig en sensitief richting de omgeving;
 • Maatschappelijk betrokken en sterke affiniteit met de onderwijs sector.

Vacature Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering bij IMC Weekendschool - VERVULD

Functieomschrijving

De sollicitatietermijn voor deze positie is verstreken.

Voor Stichting IMC Weekendschool zijn wij op zoek naar een ervaren, enthousiaste, mens- én procesgerichte Directeur-Bestuurder Bedrijfsvoering. Wij zoeken een Directeur Bedrijfsvoering met een warm kloppend hart voor de missie van IMC Weekendschool: middels aanvullend onderwijs door vak experts (vrijwilligers) jongeren versterken in hun toekomstperspectieven, zelfvertrouwen en sociale netwerk - samen met de civil society. 

Als Directeur Bedrijfsvoering ben je verantwoordelijk voor de aansturing van de organisatie langs de lijnen van de toekomstvisie. In afstemming met de Directeur Strategie vertaal je de koers naar het operationele niveau. Je investeert in een sterk MT en zorgt er met het MT voor dat afdelingen en processen optimaal op elkaar zijn afgestemd. Je bewaakt de uitvoering van de strategie, evalueert de resultaten en stuurt bij waar nodig. Je bent integraal eindverantwoordelijk voor de afdelingen binnen de organisatie en het optimaliseren van de bedrijfsvoeringsprocessen. De organisatie bestaat uit de volgende afdelingen: het programmamanagement van de vier programma’s, fondsenwerving, finance & IT, HR, communicatie, facility en R&D.

De belangrijkste opdracht van de Directeur Bedrijfsvoering is om samenhang te brengen binnen en tussen de afdelingen en daarin een mensgerichte én procesgerichte aanpak te hanteren. Daarnaast staat de Directeur Bedrijfsvoering voor de taak om samen met het MT de organisatie te verstevigen. Vanuit de geformuleerde toekomstvisie zal een meerjarenplan moeten worden opgesteld en uitgevoerd. Een goed voorbeeld hiervan is de noodzaak tot langere termijn planbaarheid van fondsenwerving. IMC Weekendschool ontvangt geen structurele overheidssubsidies en is geheel afhankelijk van donateurs (institutioneel, bedrijven en particulieren).

De mensen die verbonden zijn aan IMC Weekendschool, zoals vaste medewerkers en vrijwilligers, zijn betrokken en bevlogen. Het is belangrijk om hen te horen, een podium te geven, en tegelijkertijd aan plannen vast te houden en besluitvaardig te zijn. Je bent succesvol als Directeur Bedrijfsvoering als je dit evenwicht steeds weet te vinden. Op termijn zal de Strategisch Directeur de stap maken naar een rol op afstand van de dagelijkse operatie. Daarom zijn wij op zoek naar een Directeur Bedrijfsvoering die stapsgewijs de positie van Algemeen Directeur zal gaan vervullen. Het gezicht naar binnen én naar buiten.

Over de organisatie

IMC Weekendschool biedt sinds 1998 aanvullend onderwijs aan jongeren tussen de tien en veertien jaar uit de armste wijken van Nederland. In duurzame programma’s, gericht op persoonsvorming in interactie met de samenleving, krijgen jongeren jarenlang elke week les van professionals (vrijwilligers) die hen introduceren in hun vakgebieden. De leerlingen kunnen naar hartenlust experimenteren met diverse rollen en perspectieven. 
In 2024 heeft IMC Weekendschool een uniek onderwijsconcept, ToekomstExpeditie, dat wordt aangeboden in vier programma’s verspreid over het land: weekendscholen (10 locaties); basisscholen (39 locaties); nieuwkomersscholen (12 locaties), en een alumniprogramma (4.000 leden). Alle programma’s werken volgens dezelfde missie en methode: jongeren vanaf de ontvankelijke leeftijd van tien jaar uitrusten met kennis, vaardigheden, zelfvertrouwen en motivatie die nodig zijn om gemotiveerd hun plek in de samenleving in te nemen.

Wie ben jij?

In eerdere functies heb je meerdere disciplines aangestuurd en een (gedeelde) eindverantwoordelijkheid gehad, bijvoorbeeld als operationeel of algemeen manager. Je hebt ervaring in de non-profit sector waarin fondsenwerving een belangrijke rol speelt. Daarnaast ben je in staat processen te optimaliseren en kruisbestuivingen tussen afdelingen te realiseren. Hierin weet je hoofd- en bijzaken goed te scheiden. Vanuit visie kun jij een meerjarenplan maken en samen met de teams ten uitvoer brengen. Hierin verbind je de mensen om je heen met stip op de horizon en neem je hen mee in de weg ernaartoe. Je bent een verbinder en neemt besluiten na mensen gehoord te hebben. Vervolgens verschaf je hier duidelijkheid over. Je hebt eerder verandertrajecten binnen organisaties geleid. 

In deze rol zul je, naast de interne (proces)focus, ook steeds meer de blik naar buiten richten. Je bent in staat om de missie en plannen van IMC Weekendschool goed over te brengen naar partners, media en de community van alumni. Je hebt een bewezen track record in stakeholder management. 

Qua persoonlijke kenmerken, herken je jezelf hierin:

 • Verbindend, empathisch en benaderbaar;
 • Zet graag anderen in de spotlight en is niet gericht op het eigen ego;
 • Besluitvaardig en sensitief richting de omgeving;
 • Maatschappelijk betrokken.

Sterke affiniteit met de onderwijs sector is belangrijk voor deze positie. 

Zo ga jij het verschil maken?

Met bevlogenheid, mensgerichtheid en ervaring op het gebied van procesoptimalisatie breng jij IMC Weekendschool naar de volgende fase in lijn met de toekomstvisie. 

Wat biedt deze baan jou nog meer?

Een uitdagende baan met impact en eindverantwoordelijkheid. Je werkt in een inspirerende en informele werkomgeving met gedreven collega's die hart hebben voor jongeren, onderwijs en samenwerking met de civil society. Je komt terecht in een gezellig en sterk team van collega’s met wie je zeer nauw gaat samenwerken.

De voorwaarden zien er als volgt uit:

 • De salarisschaal voor deze functie loopt van € 7.500 – € 8.333 euro bruto per maand;
 • Daarbij komt 8% vakantiegeld;
 • 25 vakantiedagen;
 • Een NS businesscard of reiskostenvergoeding voor zakelijke reizen;
 • Een goede pensioenregeling;

Het betreft een fulltime positie waarbij aanwezigheid op kantoor wordt afgewisseld met externe afspraken en geregeld bezoeken aan programma’s. 
Het kantoor van IMC Weekendschool is gevestigd in Amsterdam op de Zuidas, bij WTC station. Daarmee is de bereikbaarheid met het OV goed. 

Solliciteren

Wil jij graag solliciteren? Stuur dan je sollicitatie in via de sollicitatieknop. 
Solliciteren is mogelijk tot en met 6 februari 2024. Na een zorgvuldige screening en eerste kennismaking door ons bureau, dragen wij enkele kandidaten voor aan IMC Weekendschool. De gesprekken (3 rondes) vinden zoveel mogelijk plaats in maart. De DISC profieltest maakt onderdeel uit van de sollicitatieprocedure.

Heb je vragen? Dan ontvang ik graag een bericht van je via: manonboer@weknowexecutives.nl

Lees meer

Maak het verschil
en solliciteer!

Vragen over de
procedure?

Manon Boer | We Know Executives

Stuur een bericht
en ik help je
graag verder.

Manon Boer | We Know Executives

T: +31643855881
E: manonboer@weknowexecutives.nl

Neem contact met ons op!

Een samenwerking met We Know Executives betekent de volgende stap voor de groei van jouw organisatie. We staan klaar om je te leren kennen!